Онкогінеколог. Коли потрібно звертатись?

Здоров’я жінки — це дуже складна система, яка вимагає постійної турботи. Проте йдеться не тільки про харчування, спорт і догляд, але й про регулярні огляди у лікарів.

Усі ми знаємо, що раз на рік варто відвідати гінеколога. Своєчасне лікування деяких патологій дозволяє запобігти появі онкологічних захворювань. Також тільки так можна виявити злоякісну пухлину дуже рано — коли шанси на одужання найвищі, а лікування найменш агресивне.

А як зрозуміти, коли варто відвідати онкогінеколога? І що варто враховувати з цього приводу? Саме про це сьогодні і поговоримо.

Хто такий онкогінеколог?

Гінеколог надає загальні консультації з питань жіночого здоров’я, проводить профілактичні огляди та лікує різні хвороби репродуктивної системи (запальні, доброякісні тощо).

Онкогінеколог — це спеціаліст, який переважно займається діагностикою та лікуванням гінекологічного раку (рак шийки матки, рак яєчників, рак ендометрію, рак вульви та ін.). Від гінеколога відрізняється тим, що має додаткову підготовку саме з онкології. Такий фахівець володіє глибокими знаннями про онкологічні процеси та має можливість проводити складні операції. Онкогінеколог не лише визначає тип і стадію раку, але й вирішує, яке лікування підходить найкраще в кожному конкретному випадку.

Коли звертатися до онкогінеколога?

Жінкам обов’язково потрібно звернутися до онкогінеколога в таких випадках:

  • Виявлення тяжких дисплазій та об’ємних утворень шийки матки, цервікального каналу, слизової піхви.
  • Виявлення атипових кіст яєчників або інших об'ємних утворень у тазовій порожнині.
  • Поліпи ендометрію (слизової оболонки порожнини матки).
  • Міоми матки великих розмірів, особливо зі швидким ростом.
  • Підозра на гінекологічний рак або підтверджений діагноз злоякісного новоутворення тощо.

Багато онкологічних гінекологічних захворювань на початкових стадіях добре піддаються лікуванню. Тому не варто гаяти час, шукаючи «альтернативне лікування». Рак потрібно лікувати лише доказовими методами!

Які симптоми можуть свідчити про рак?

Онкогінекологічні захворювання можуть проявлятися різними симптомами. Проблема в тому, що жінки часто не розуміють, що з ними відбувається, сприймають погіршення самопочуття  як прояви менш небезпечних станів.

Ось основні ознаки, які не можна ігнорувати:

  • Аномальні вагінальні кровотечі (в період менопаузи або між менструаціями).
  • Кровотечі (навіть незначні) після статевого акту.
  • Біль, дискомфорт внизу живота, які не зникають.
  • Здуття живота, різке збільшення його об'єму.
  • Свербіж і болісні відчуття в ділянці зовнішніх статевих органів. Рани, які не гояться тощо.

На ранніх стадіях жінка може не відчувати жодних ознак хвороби. Тому навіть якщо нічого не турбує, важливо проходити профілактичний огляд гінеколога — скринінг.

Як отримати консультацію в LISOD?

Звернутися на прийом онкогінеколога може будь-яка жінка. Наші досвідчені лікарі приймають пацієнток у двох локаціях — у передмісті Києва та в Чернівцях.

Лікарня ізраїльської онкології LISOD — це можливість отримати усі необхідні послуги в одному місці. Від профілактики і діагностики до лікування і спостереження в ремісії.

Водночас завдяки персоналізованим тактикам кожна жінка проходить тільки ті процедури, які потрібні в конкретному випадку. Жодного зайвого кроку.

  • Скринінг шийки матки. Огляд гінеколога, кольпоскопія, вагінальне УЗД. Таке обстеження дозволяє виявити передракові стани шийки матки, пухлини на ранній стадії або ж переконатися у їх відсутності.
  • Діагностика. Усе, що потрібно для встановлення точного діагнозу і особливостей конкретної пухлини. Підтвердження діагнозу в провідних лабораторіях Німеччини.
  • Професійна команда. У нас працюють висококласні лікарі з великим досвідом. План лікування індивідуально в кожному випадку розробляє консиліум за участю лікарів різних спеціальностей. Це дозволяє навіть у складних випадках обирати дієву тактику.
  • Малоінвазивні операції. 99% операцій при гінекологічному раку виконуються лапароскопічно. Завдяки цьому знижується ризик ускладнень, зменшується біль, крововтрата, прискорюється одужання.
  • Безоплатна променева терапія. На лінійних прискорювачах і брахітерапія. Найсучасніше лікування з доведеною ефективністю.
  • Якісні препарати хімієтерапії, таргетної та імунотерапії. Лікування відповідно до міжнародних протоколів.

На кожному кроці наші лікарі дбають про збереження високої якості життя жінки. Якщо це можливо, проводяться органозберігаючі операції. Враховуються репродуктивні плани пацієнток. Нам важливо, як ви почуваєте себе щодня і чи живете повноцінно після лікування.

Дбайте про своє здоров'я і не зволікайте з візитом до онкогінеколога, якщо виникають підозри на онкологічне захворювання. Рання діагностика — це найкращий шлях до успішного одужання.

 

Запишіться на консультацію в LISOD:

0-800-500-110 — дзвінки по Україні безкоштовні;

+38-044-277-8-277.

Інші новини